Tidakök har funnits i över 30 år och startades av familjen Vulevity med ambitionen att skapa unika kök med kvalitativ och anpassad design för varje kund.  

Än idag är vi ett familjeägt företag och har samma ambition att tillsammans skapa kök som är unika. Vårt sortiment och flexibilitet gör att kunden har ett stort utbud att välja från.  

Sedan 2023 driver Jennie Faxe, Kent Faxe och Louise Faxe-Holmvik företaget. 

Tidaköks kökssnickerier tillverkas hantverksmässigt med omsorg av vår leverantör Cliff. Våra ledord är valfrihet, personlighet och hållbarhet. 

Utöver vår leverantör av snickerier så arbetar vi tillsammans med de mest betrodda leverantörerna på svenska marknaden.  Produkter som har bästa kvalitet.  Så vi fokuserar lika mycket på utsidan som insidan.  Det är på insidan du finner funktionalitet och inredning som ger det lilla extra för köket.

 

 

Jennie Faxe, köksdesigner

Kent Faxe, Produktspecialist

Louise Faxe-Holmvik, Ekonomi/Marknad

Vårt mål är fortfarande att skapa skräddarsydda kök med en personlig design som tar hänsyn till individuella behov, som kommer att ge glädje under lång tid i varje ögonblick som tillbringas i köket.

”Ditt kök är hjärtat i hemmet, platsen där du dricker morgonkaffet, äter middag tillsammans med nära och kära. Helt enkelt en plats där man gärna tillbringar tid och samlas. Ett praktiskt kök hjälper dig när gästerna är på ingång. Vi ser inte ditt kök som en produkt utan det är en plats vi skapar unikt bara för dig.“

Hur tillverkas våra snickerier?

Snickerierna tillverkas fortfarande hantverksmässigt, där både både teknik och hantverk är närvarande i processen. Produktionen har produktionslinjer där man man använder anpassade fräsmaskiner, CNC-bearbetning samt ett automatiserat ytbehandlingssystem.   

Målning och lackering i måleriet sker fortfarande med traditionella metoder – grundning, slipning – och med den senaste lackeringstekniken.

Snickerierna bearbetas och sätts ihop med beslag, gångjärn och högkvalitativa produkter från välkända europeiska underleverantörer.  

Snickerierna monteras av snickarmästare och yrkesskickliga kollegor så arbetet utförs med professionalism och noggrannhet.  Eftersom vi vet att varje detalj är viktig.