Ergonomi I Köket - Tidakök

Ergonomi i köket

Generellt ska det som används ofta förvaras lätt och snabbt åtkomligt i zonens övre lådor och skåputdrag eller på nedersta hyllan i väggskåpen. De saker som används mer sällan förvaras i bänkskåpens nedersta skåputdrag och längst upp i väggskåpen. Även detta spar tid i det dagliga köksarbetet.

Starta videon och få praktiska idéer vid bästa möjliga användning av köksskåp.

Play Video

Arbetsyta i köket

I ett genomsnittligt hushåll för fyra personer förflyttar man sig mellan zonerna ungefär 100 gånger per dag. Upp till 30 turer går till och från köksbordet. Runt 50 aktiviteter utförs i arbetszonerna. Nästan 30 olika redskap används. Och över 80 gånger öppnar och stänger man luckor, lådor och skåpsutdrag. Man behöver inte vara en köksexpert för att räkna ut att ett kök används många tusen timmar.

Starta videon och se hur mycket utrymme du behöver.

Källa:  dynamicspace.com

Förvaringsutrymmen i köket

Ofta har vi inte tillräckligt med förvaringsutrymme i köket. För det mesta är det inte för att köket självt är litet, vi tänker helt enkelt inte på vad vi verkligen behöver.

Vi utformar platsen för de inbyggda köksapparaterna, men vi tänker inte på var brödrosten ska placeras. Varje kund är unik och har sina favoritmaskiner. Dessa behöver placeras in utifrån användning och nytta.

Starta videon och se hur du gör det mesta av kökets lagringsutrymme mer praktiskt!

“När vi öppnade vår köksstudio för 26 år sedan fanns tre köksutföranden i vårt sortiment med leverans inom 24 timmar. Numera är alla kök unika och vårt sortiment och flexibilitet gör att kunden har ett stort utbud att välja från.

Besök gärna vår utställning i Tidaholm och låt Dig inspireras av våra köksmiljöer.

Anne-Lie Kjellander

Scroll to Top